Naha anjeun terang klasifikasi sareng syarat pembuangan sampah kapal?

Pikeun ngajaga lingkungan laut, konvénsi internasional sareng undang-undang sareng peraturan domestik parantos ngadamel katangtuan lengkep ngeunaan klasifikasi sareng miceun sampah kapal.

Sampah kapal dibagi kana 11 kategori

Kapal kudu ngabagi sampah kana kategori a nepi ka K, nyaéta: a plastik, B runtah kadaharan, C runtah domestik, D minyak edible, e insinerator abu, f runtah operasi, G carcass sato, H fishing gear, I runtah éléktronik, J résidu kargo (zat ngabahayakeun pikeun lingkungan laut), K résidu kargo (zat ngabahayakeun pikeun lingkungan laut).
Kapal-kapal dilengkepan ku tong sampah anu béda-béda warna pikeun nyimpen rupa-rupa sampah.Sacara umum: sampah plastik disimpen dina warna beureum, sampah dahareun disimpen dina warna biru, sampah domestik disimpen dina warna héjo, sampah minyak disimpen dina warna hideung, sareng sampah kimia disimpen dina warna konéng.

Sarat pikeun pembuangan sampah kapal

Sampah kapal tiasa dikaluarkeun, tapi kedah nyumponan sarat tina MARPOL 73 / 78 sareng standar kontrol pikeun pembuangan polutan cai kapal (gb3552-2018).
1. Dilarang miceun sampah kapal di walungan darat.Di daérah laut dimana pembuangan sampah diidinan, syarat kontrol pembuangan anu saluyu kedah dilaksanakeun dumasar kana jinis sampah kapal sareng sifat daérah laut;
2. Di wewengkon laut mana wae, runtah plastik, runtah minyak plant, runtah domestik, lebu tungku, alat fishing dipiceun jeung runtah éléktronik kudu dikumpulkeun sarta discharged kana fasilitas panarima;
3. Limbah kadaharan kudu dikumpulkeun jeung dialungkeun ka fasilitas panarima dina jarak 3 mil laut (kaasup) ti darat pangdeukeutna;Di wewengkon laut antara 3 mil laut jeung 12 mil laut (inklusif) ti darat pangdeukeutna, éta bisa discharged ngan sanggeus ditumbuk atawa ditumbuk ka diaméterna teu leuwih ti 25mm;di wewengkon laut saluareun 12 mil laut ti darat pangcaketna, éta bisa discharged;
4. The résidu kargo kudu dikumpulkeun sarta discharged kana fasilitas panarima dina jarak 12 mil laut (kaasup) ti darat pangcaketna;Di wewengkon laut 12 mil laut jauh ti darat pangdeukeutna, résidu kargo nu teu ngandung zat ngabahayakeun pikeun lingkungan laut bisa discharged;
5. Bangkai sato kudu dikumpulkeun jeung dialungkeun kana fasilitas panarimaan dina jarak 12 mil laut (kaasup) ti darat pangdeukeutna;Ieu bisa discharged di wewengkon laut saluareun 12 mil laut ti darat pangcaketna;
6. Di wewengkon laut mana wae, agén beberesih atawa aditif dikandung dina cai beberesih pikeun kargo nahan, dek jeung beungeut luar teu kudu discharged nepi ka teu kagolong kana zat ngabahayakeun pikeun lingkungan laut;Limbah operasi lianna kudu dikumpulkeun sarta discharged kana fasilitas panarima;
7. Di mana wae wewengkon laut, kontrol ngurangan tina sampah dicampur tina tipena béda sampah kapal wajib minuhan sarat kontrol ngurangan unggal jenis sampah kapal.

Sarat kapal narima

Sampah kapal anu teu tiasa dipiceun kedah ditampi ka darat, sareng kapal sareng unit nampi sampah kedah nyumponan sarat ieu:
1. Nalika kapal nampi polutan sapertos sampah kapal, éta kedah ngalaporkeun ka lembaga administrasi maritim waktos operasi, tempat operasi, unit operasi, kapal operasi, jinis sareng kuantitas polutan, ogé metode pembuangan sareng tujuan anu diusulkeun sateuacan operasi.Upami aya parobihan dina kaayaan nampi sareng nanganan, laporan tambahan kedah dilakukeun dina waktosna.
2. Unit panarima sampah wadah bakal ngaluarkeun sertipikat narima polutan ka bejana sanggeus parantosan operasi narima, nu bakal ditandatanganan ku duanana pihak pikeun konfirmasi.Dokumén anu nampi polutan kedah nunjukkeun nami unit operasi, nami kapal dua pihak pikeun operasi, waktos sareng tempat nalika operasi dimimitian sareng réngsé, sareng jinis sareng kuantitas polutan.Kapal kedah nyimpen dokumen resi sareng kapal salami dua taun.
3. Lamun sampah kapal keur samentara disimpen dina kapal panarima atawa wewengkon palabuan sanggeus narima, Unit panarima kudu nyetél rekening husus pikeun ngarekam jeung nyimpulkeun jenis sarta kuantitas sampah;Upami pretreatment dilaksanakeun, eusi sapertos metode pretreatment, jinis/komposisi, kuantitas (beurat atanapi volume) polutan sateuacan sareng saatos pretreatment kedah kacatet dina akun.
4. Unit panarima polutan kapal wajib nyerah sampah narima ka Unit perlakuan polutan jeung kualifikasi dieusian ku nagara pikeun perlakuan, sarta ngalaporkeun jumlah total panarimaan polutan kapal jeung perlakuan, resi, mindahkeun jeung pembuangan lambar, kualifikasi. sertipikat ti Unit perlakuan, nu ingetan polutan jeung inpo sejenna ka agénsi administrasi maritim pikeun filing unggal bulan, sarta tetep resi, mindahkeun sarta dokumén pembuangan pikeun 5 taun.

微信图片_20220908142252

 


waktos pos: Sep-08-2022